Tegevusaruanne 2013

MTÜ Purila tegevuste kokkuvõte aastal 2013

  1. MTÜ Purila hallatavale Purila küla kodulehele purila.eu sai lisatud fotoalbum ning foorum. Info kättesaadavus ja levitamine läbi oma facebooki konto ning kodulehe on nüüd veelgi parem.

 

  1. MTÜ Purila kutsus kokku Purila noortekogu, selleks et innustada Purila noori ja koos tegutseda vastavalt põhikirjas toodud eesmärkidele. 2013 aastal koos noortekoguga sai korrastatud kevadel võrkpalli plats ning koos sai planeeritud ka koristusaktsioon ning jaanituli.

 

  1. Iga- kevadine koristusaktsioon meie külas toimus 04.05.13. Liitusime ka sel aastal Teeme ära kampaaniaga. Talgute käigus toimusid iga-aastased koristustööd: tee äärte korisamine prügist, jalakäiate silla ning kallaste puhastamine prügist ja võsast, bussijaama koristus prügist, mõisa ümbruse korrastamine, Purila puhke-mänguväljaku korrastus. Istutasime sel aastal ka murdunud puude (mis said ära koristatud) asemele uued männid. Sel aastal pakuti kõigile osavõtjatele MTÜ Purila juhatuse liikme poolt tehtud imemaistvat talgusuppi koos tee, morsi ja leivaga.

 

  1. juunil 2013 korraldas Purila MTÜ ka sel aastal iseseisva jaanitule, kuhu oli oodatud ainult oma küla rahvas. Jaanipäeva pidustused viidi läbi laste mänguväljaku muruplatsil, kuhu püstitati kaks kilest telki vihmavarjuks. Küla elanikud ehitasid selleks päevaks uued suured lauad ja pingid, et kõik mõnusasti koos sööma mahuks. Osalejad tulid oma toidumoonaga. MTÜ korraldas kõigile mänge ning tantsides, mängides ja lobisedes veedeti üks mõnus rahulik jaaniõhtu külainimeste seltsis.

 

  1. juunil 2013 toimus Rapla valla II külade kokkutulek Röa külas, kus Purila küla saavutas üldarvestuses võistlustel III koha. Saavutati järgnevad kohad võistlustel:
    Saapa vise III koht, Köievedu III koht, Võrkpall V koht, Ristsõna III koht. Vihmasele ja külmale ilmale vaatamata oli üks mõnus päev.

 

  1. MTÜ Purila andis külaelanikele informatsiooni võimalusest liituda Eesti Naabrivalve organisatsiooniga. Selle tulemusel moodustati 2013 aastal 1 naabrivalve sektor Purila I, mis hõlmab endas 2 eramaja, 1 ridaelamuboksi (1-8) ning 1 erafirmat.

 

  1. 2013 novembris kohtusid Purila MTÜ liikmed ja külaelanikud reporteriga ajalehest „Raplamaa sõnumid“, selle tulemusena ilmus ajalehes artikkel 11.13 “Purila küla lugu ehk Suikunud eikellegimaa elab ärkamise tuules”.

 

  1. Purila MTÜ osales 2013 järgnevatel koolitustel ning koosviibimistel:
  • 01.2013 KOOLITUS: „ Külakroonikate koostamine“ (Koolitaja: Egon Mets)
  • 03.13 Rapla valla külade tänuüritus, kus Purila MTÜ esindaja Kairi Kaadu oli üks „Sädeinimene 2013“ kanditaat.
  • 06.13 Rapla Valla Külade Ühenduse (RVKÜ) üldkogu
  • 09.2013 RVKÜ organiseeritud õppereis Vigala valda