Tegevusaruanne 2017

2017 aasta tegevusaruanne

MTÜ Purila tegevuste kokkuvõte aastal 2017

  1. Veebruaris saatis MTÜ Purila päringu erinevatele ametkondadele teemal “Hulkuvad veised ja loomapidamine Purilas”. Ametkondade ettepanekud antud teemal edastati külelanikele sotsiaalmeedia kaudu informatsiooniks.
  2. aprill, kell 19.00 toimus Hagudi Koolis heategevuskontsert, mille kogu saadav tulu läks lasteaiale aia ehituseks ning mänguväljaku uuendamise toetuseks. Panustasime omaltpoolt sponsorite otsimisse ning tegime pöördumised kõikidele Purilas tegutsevatele firmadele.
  3. Iga- kevadine koristusaktsioon meie külas toimus MTÜ eestvedamisel sel aastal 06.05.2017. Liitusime ka seekord Teeme ära kampaaniaga.  Talgute käigus toimusid iga-aastased koristustööd: tee äärte koristamine prügist, jalakäijate silla ning kallaste puhastamine prügist ja võsast, bussijaama koristus prügist, mõisa ümbruse korrastamine, Purila puhke-mänguväljaku korrastus. Lisaks kõigele sellele olid meie küla mehed plaani võtnud küla puhke-ja mänguväljaku varjualuse katuse vihmakindlaks tegemise. Talgupäevast ei puudunud ka ühine talgulõuna kus eriti hästi maitsesid Heilika vaaritatud talgusupp ning Õnne küpsetatud kohupiima-õunakook. Lõunatades loosisime ka sel aastal talguliste vahel laiali Teeme ära! talgupaki sisu ning Salvesti pakutud salatikastmed pisikeseks tänutäheks suure töö eest. Õhtuks olid talgud kujunenud pea 12 tunniseks tööpäevaks ning tõdesime, et väiksemaid hoogtööpäevakuid saab meil sel aastal veel olema enne jaanipäeva pidustusi. Suur rõõm oli avastada päeva lõpuks veel, et ka meie bussijaama ümbrus oli sel aastal väikese uuenduskuuri läbinud.
  4. Juunis MTÜ Purila palvel pikendati valla poolt ka sel aastal raielepingut Purila metsapargis hooldustöödedeks.
  5. 06.2017 toimus külarahvale mõeldud jaanituli. Jaanipäeva pidustused viidi läbi küla mänguväljakul. MTÜ korraldas mänge nii suurtele kui väikestele. Sel aastal valiti parim küpsetaja teemal “meeletu rabarber”.Osalejad tulid oma toidumoonaga ja veedeti üks mõnus õhtu sooja lõkke ääres ning suurepärane oli vihma ajal istuda küla uhke varjualuse all.
  6. 08.2017 Korraldasid MTÜ Purila alt ühingu liikmed ning noortekogu liikmed Röa külas Röa küla muru- ja spordimängud. Peaauhinna pani välja Purilas tegutsev Autorevol OÜ- Baltic Bark. Üritus toimus Röa külas ning kokku osales viis Raplamaa küla, võistlused võitis Hagudi küla. https://xn--snumid-pxa.ee/2017/08/23/roa-kulade-mangumaa/
  7. 10.2017 Keskkonnainspektsiooni korraldatud Purila pelletitehase teemalisel ümarlaual palus MTÜ Purila luba koguda kokku kõik antud teemal avaldatud dokumendid ning avaldada need kõigile külaelanikele oma kodulehel. Dokumendid avaldati 22.11.2017 avalikuks tutvumiseks.
  8. 11.2017 jagas MTÜ Purila MTÜ liikmetele infot (Purila näitel) “Mida peaks teadma peagi jõustuvast korteriomandi- ja korteriühistuseadusest ning keda see ei puuduta“.
  9. 12.2017 MTÜ Purila juhatuse koosolek Purilas, arutlusel plaanid aastaks 2018
  10. Purila MTÜ osales 2017 järgnevatel koolitustel ning koosviibimistel:

*Rapla valla külade tänuüritus 29.04.2017 Rapla Kultuurikeskuses

* 8.-10.09 2017 Raplamaa Partnerluskogu Rapla valla sidusrühma õppereis Saaremaale.

*30.11.2017 Rapla valla külavanemate turvalisuse koolitus Rapla Päästeosakonnas

*07.12.2017 Rapla valla külade ühenduse jõulupidu Kuusikul

*Rapla valla külavanemate ümarlaud 2017, iga kome kuu järel.